A Kaposvári Járási Ügyészség kisebb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a 20 éves férfival szemben, aki lakóhelyén fosztott ki ingatlanokat.

A fiatal somogyszili férfi – helyismeretét kihasználva – 2018 októberében két olyan családi házat keresett fel, amelyekről tudta, hogy azokat nem lakják állandó jelleggel, de értékeket tartanak bennük. A vádlott mindkét háznál átmászott a kerítésen, majd az ablakokat benyomva jutott a lakótérbe. A férfi az egyik ingatlanból több mint 30.000 forint értékben lopott el használati tárgyakat – plédet, mozsarat, kakukkos órát, vércukormérőt –, és tartós élelmiszereket, míg a másiknál kutatott ugyan, de végül nem vitt el semmit.

A vádlott 2018 novemberében falujában még egy családi házba tört be a bejárati ajtót befeszítve, ahonnan ékszereket, csokoládékat, kávét és italokat zsákmányolt összesen 81.550 forint értékben.

A Kaposvári Járási Ügyészség vádiratában indítványozta, hogy a bíróság a bűncselekmények elkövetését beismerő, fiatal felnőtt vádlottal szemben büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban közérdekű munka büntetést szabjon ki.

Hozzászólások lezárva.