A férfi ellen a Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon.

A vádirat szerint a vádlott 2017. december 1-jén a késő délutáni órákban megjelent egyik ismerőse hajdúszováti házánál, ahol őt fogadták és itallal is megkínálták. A vádlott este nyolc óra körül távozott a házból, amikor a család már lefekvéshez készülődött.

A férfi hajnali fél három körül visszament a család házához azzal a szándékkal, hogy onnan értékesebb tárgyat lopjon.

A sértett házának bejárati ajtaját, egy kampóra akasztva, lánc rögzítette. A vádlott a láncot kiakasztotta, és bement a házba, majd a sértett által használt szobába. A szobában a nő a kisgyerekeivel aludt, így védekezésre képtelenek voltak.

A férfi kihasználva ezt a helyzetet, a szobában az éjjeli szekrényen lévő mobiltelefont, töltőt és egy hangszórót vett magához, majd távozott a helyszínről.

A vádlott a sértettnek összesen 14.000 forint összegű kárt okozott, amelyből az eljárás során lefoglalással és kiadással 9.000 forint megtérült.

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a vádlott ellen kifosztás bűntette miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt a bíróság érdemben bírálja el.

Hozzászólások lezárva.