A Tatabányai Járási Ügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája 2020. augusztus 14-én elrendelte annak a három férfinak a letartóztatását, akik Tatabányán rárúgták az ajtót a sértettre, majd leszorították az ágyra és elvettek tőle 17.500 forintot, valamint egy tabletet.

A megalapozott gyanú szerint a három férfi 2020. augusztus 12-én az esti órákban elmentek a sértett tatabányai lakásához. Az egyik férfi kint figyelt a lépcsőház előtt, míg a másik két férfi rárúgta az ajtót a sértettre, leszorították az ágyra, majd az egyik férfi ököllel háromszor homlokon ütötte, közben a másik gyanúsított elvett tőle 17.500 forintot, valamint egy tabletet.

A három férfit csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó hatóság.

Az ügyészség indítványával egyezően a járásbíróság nyomozási bírája a három férfi letartóztatását egy hónap időtartamra elrendelte, tekintettel arra, hogy velük szemben megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a bizonyítást veszélyeztetnék, a sértettet bántalmazó férfiak esetében pedig ezen túlmenően fennáll a bűnismétlés veszélye is.

Hozzászólások lezárva.