A Balassagyarmati Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat két Nógrád megyei férfival szemben, akik az ittas, velük együtt szórakozó ismerősüktől húszezer forintot vettek el.

A vád szerint a sértett 2017. szeptember 23-án este együtt italozott a két vádlottal az egyik vádlott becskei házában. Miután az ital elfogyott, az egyik férfi a közeli kocsmába indult utánpótlásért, amire a sértett oda akarta adni a nála lévő húszezer forintot. A vádlott ezt akkor nem vette el, mivel társa egy kisebb címletű bankjegyet adott át neki. Miután az alkohol megérkezett, a férfiak tovább folytatták az italozást, eközben összevitatkoztak, majd a két vádlott a sértettet meg is ütötte.

A sértett az este folyamán többször is elesett, utoljára arccal zuhant a szőnyegre a lakás nappalijában, amely miatt az orrát is eltörte, és a földről nem tudott felkelni.

A mellette tartózkodó vádlottak közül az egyik kivette a hason fekvő férfi farzsebéből a pénztárcáját, és abból elvette a húszezer forintot, társával pedig közölte, hogy a pénzt másnap felváltja, annak felét átadja neki, amibe a férfi belegyezett.

Ez azonban már nem történt meg, mert másnap a sértett feljelentést tett, a rendőség pedig a pénzt lefoglalta, így a kár megtérült.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottakkal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta a Balassagyarmati Járásbíróságra benyújtott vádiratában.

 

Hozzászólások lezárva.