A Békéscsabai Járási Ügyészség 4 rendbeli üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és 1 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt kezdeményezte egy 44 éves férfi előzetes letartóztatását, aki sikkasztással és csalással négy sértettnek közel 60 millió forint kárt okozott.

A gyanúsított a bűncselekmények elkövetésének idején egy megyebeli takarékszövetkezet vezető beosztású dolgozója volt, amikor a pénzintézet egyik ügyfelétől egy korábbi hitel végtörlesztésére, míg három másik ügyféltől részjegy vásárlására vett át jelentősebb összegeket készpénzben. Az átvett összegeket – közel 55 millió Ft-ot – nem a meghatározott célra, hanem a saját szükségleteire fordította, annak egy részét játékfogadásra költötte. Az egyik ily módon megkárosított ügyféltől kölcsön is kért 4,6 millió Ft-ot, de ennek visszafizetésére reális lehetősége nem volt, az nem is állt szándékában.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, másrészt, mert alaposan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a még fel nem tárt bizonyítási eszközök megsemmisítésével, vagy a sértettek befolyásolásával a bizonyítást megnehezítené.

A Gyulai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított előzetes letartóztatását 30 napra elrendelte.

 

Hozzászólások lezárva.