A Budakörnyéki Járási Ügyészség rongálás bűntette miatt emelt vádat két fiatalemberrel szemben, akik síremlékeket döntöttek le a budakalászi temetőben.

A bűnügy vádlottjai, két fiatalember 2017 júniusában, egyik este a HÉV Budakalász-Lenfonó állomásán találkoztak, velük volt egy gyermekkorú ismerősük. Egyikük ötlete nyomán a szerb ortodox temetőbe mentek. A temetőt kerítés vette körbe, de nem volt lezárva. Az elkövetők az este, és az éjszaka alatt a temető különböző részein 15 sírt rongáltak meg, a síremlékek fejfáit ledöntötték, így a fedlapok, virágtartók összetörtek. A fiatalok a síremlékekben 30.000- 200.000 forintig terjedő összegben okoztak kárt.

A vádlottak a temetőben felállított kőkeresztet elfordították, a keresztet díszítő tűzzománcozott ikont letörték, mellyel 120.000,- forint kárt okoztak

A Budakörnyéki Járási Ügyészség rongálás bűntette miatt emelt vádat, a vádlottak bűnösségéről a Szentendrei Járásbíróság fog dönteni. A vádlottak gyermekkorú társával szemben az ügyészség megszüntette az eljárást.

Hozzászólások lezárva.