Beszélgetőtársára támadt rá hirtelen, és kegyetlen módon megölte; a Fővárosi Főügyészség minősített emberölés bűntette miatt emelt vádat és tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélést indítványozott.

A vádirat szerint a 34 éves férfi 2019. április 20-án, az esti órákban a XX. kerület, Határ út melletti füves területen sétált alkalmi ismerősével – az 51 éves – férfival és beszélgettek, majd ismeretlen okból rátámadt, és hosszabb időn keresztül bántalmazta. A bántalmazás végén a támadó elővett egy tapétavágó kést, és elvágta a sértett nyakát, amely következtében az idősebb férfi életét vesztette. A cselekményt észlelte egy személy, aki értesítette a rendőrséget, így a fiatalabb férfit perceken belül elfogták.

A vádiratnak tárgya még az is, hogy a vádlott a fenti cselekmény napján egy másik férfival is verekedett egy XXIII. kerületi hajléktalanszállón.

A Fővárosi Főügyészség – az erőszakos többszörös visszaeső – terhelt ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és garázdaság vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság – halmazati büntetésként – ítélje életfogytig tartó fegyházbüntetésre a vádlottat, és zárja ki a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

A vádlott jelenleg letartóztatásban van.

 

Hozzászólások lezárva.