A Tatabányai Járási Ügyészség a garázdaság bűntette és a súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult ügyben vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki ittas állapotában sörösüveggel fenyegetve kergette meg a sértettet, akit ököllel többször fejen ütött, és az üveget a fején összetörte.

A  vádirat szerint a férfi 2020. február 8-án este egy tatabányai utcában ittas állapotban szóváltás közben egy fél decis üveggel arcon, majd ököllel többször fejen is ütötte a sértett férfit.

Később az elkövető egy pad mellől felkapott egy sörösüveget, azzal a sértett felé futott, aki szaladva menekült előle. Az elkövető utolérte és hátulról az üveggel a sértett feje irányába ütött, majd felé dobta. Az üveg a sértett fején összetört.

Az elkövető ezután a parkolóban álló gépkocsik között kergette a sértettet, és amikor utolérte, ismét ököllel fejen ütötte.

A sértettnek nyolc napon belül gyógyuló fejsérülései keletkeztek, de a bántalmazás alkalmas volt súlyosabb sérülés okozására is.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfit végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje.

A kapcsolódó videó anyag letölthető innen.

Hozzászólások lezárva.