A Soproni Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a 19 éves férfinak, akik 2019 szeptembere és 2020 márciusa között legalább nyolc bűncselekményt követett el.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2019 szeptemberében iskolatársa telefonját akarta elvenni, amit azonban a sértett megakadályozott, ezért az elkövető ideges lett, megfenyegette a sértett, és a nap folyamán egy késsel a keresésére indult, miközben ismerőseinek azt mondta, hogy meg fogja késelni a sértettet.

Az elkövető 2020 januárjában egy helyi járatú buszon fogdosni kezdett egy fiatal hölgyet, és a nemi szervét mutogatta neki.

2020 január és március között a férfi több alkalommal próbált meg különböző áruházakból élelemiszert és ruhaneműt lopni, jellemzően pár ezer forint értékben. Az elkövető az után is folytatta a cselekményeket, hogy januárban már kihallgatta a rendőrség gyanúsítottként.

Az elkövetőt zaklatás minősített esete, szeméremsértés és üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett vagyon elleni bűncselekmények elkövetésével gyanúsítja a hatóság.

A rendszeres jövedelemmel nem rendelkező gyanúsított letartóztatását az ügyészség álláspontja szerint a szökés, elrejtőzés, és a bűnismétlés veszélye indokolja. A terhére rótt bűncselekmények büntetési tétele, a halmazati szabályokra figyelemmel három évig terjedő szabadságvesztés.

A letartóztatás tárgyában a Soproni Járásbíróság fog a mai napon dönteni.

Hozzászólások lezárva.