A két férfi budapesti belvárosi lakásokba tört be, általában napközben, amikor a lakók nem voltak otthon.

A vádirat szerint a vádlottak 2016 januárjában állapodtak meg abban, hogy úgy jutnak tartósan anyagi haszonhoz, hogy rendszeresen, különböző budapesti ingatlanokba törnek be, és onnan értékeket tulajdonítanak el.

Ennek megfelelően, a vádlottak 2016 januárja és 2016 novembere között a vád szerint összesen 15 belvárosi ingatlanba törtek be, vagy próbáltak betörni – volt olyan, hogy egy nap alatt három különböző helyre. A bűncselekményeket jellemzően az V., és a XIII. kerületben követték el.

A terheltek módszere az volt, hogy jellemzően reggel, vagy a nappali órákban jelentek meg a kiszemelt ingatlannál, majd egyikük annak ajtaját, vagy ablakát betörte, illetve befeszítette, majd értékeket keresve átkutatta az ingatlant. A másik vádlott mindeközben a lakás előtt figyeléssel biztosította társa cselekményét.

A vádlottak jellemzően arany ékszereket, laptopot, karórát, készpénzt tulajdonítottak el.  A sértetteknek okozott kár összesen a 10 millió forintot is meghaladta.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya által lefolytatott nyomozás eredményeként a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség nyújtott be vádiratot a bíróságra.

Az ügy kapcsán a Budapesti Rendőr-főkapitányság által még az eljárás korábbi szakaszában közzétett videó az alábbi linken elérhető:

http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/betoresre-szakosodtak-videoval-0

 

Hozzászólások lezárva.