Dr. Polt Péter legfőbb ügyész meghívására, május 28-án hazánkba látogatott Sotir Tsatsarov, a Bolgár Köztársaság legfőbb ügyésze. Dr. Polt Péter és Sotir Tsatsarov a tárgyalásuk keretében a két ország ügyészsége közötti együttműködési megállapodást írt alá.

Dr. Polt Péter és Sotir Tsatsarov a megbeszélésük során véleményt cseréltek a migráció, a terrorizmus, a pénzmosás és a korrupció aktuális kérdéseiről.

A felek valamennyi lényegi kérdésben egyetértettek.

A magyar és a bolgár legfőbb ügyész által kötött együttműködési megállapodás a bűnözés elleni küzdelem megerősítését és a hatékony együttműködést szolgálja.

A felek megállapodtak abban, hogy a közös érdeklődésre számot tartó ügyekben találkozókat, konzultációkat tartanak, a nemzetközi bűnügyi együttműködés keretében pedig információcserével, egyeztetéssel segítik a jogsegélykérelmek teljesítését. Ezen túlmenően az ügyészek számára a mindkét országot érintő fontos kérdésekben szakmai képzéseket, konferenciákat, szemináriumokat szerveznek.

Dr. Polt Péter és Sotir Tsatsarov egyetértett abban, hogy – a most aláírt együttműködési megállapodáson túl is – szorosabbra fűzik a két ország ügyészsége kapcsolatrendszerét.

Hozzászólások lezárva.