A nigériai férfi közel egy kilogramm, kábítószert tartalmazó kapszulát nyelt le, hogy azt Magyarországra csempészhesse, a vámtisztek lefülelték, az ügyészség letartóztatásának meghosszabbítását indítványozta.

A megalapozott gyanú szerint egy 45 éves nigériai állampolgár férfi 2020. július 18-án a kora délutáni órákban Spanyolországból, repülővel érkezett a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. A férfi a gyomrában közel egy kilogramm, kapszulába szerelt kokaint és heroint kísérelt meg az országba csempészni, azonban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai –tapasztalatuk birtokában – leleplezték, majd büntetőeljárást kezdeményeztek ellene. A nyomozást a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság folytatja le.

A fentiek – a kábítószernek az országba történő behozatalával elkövetett – kábítószer birtoklás bűntettének megállapítására lehetnek alkalmasak. Ezt a bűncselekményt a törvény egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti.

A nyomozó hatóság előterjesztése alapján a Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Ügyészség korábban eredményesen indítványozta a férfi letartóztatását. Figyelemmel arra, hogy a terhelt jelenlétének biztosítása és a bizonyítás csalárd befolyásolásának veszélye továbbra is indokolja, az ügyészség indítványt tett a legsúlyosabb kényszerintézkedés meghosszabbítására.

A kényszerintézkedés meghosszabbításának kérdésében a Fővárosi Törvényszék illetékességi területén működő nyomozási bíró várhatóan augusztus 21. napjáig, ülés tartása nélkül, az ügyiratok alapján dönt.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által korábban közzétett videó itt érhető el:

https://www.youtube.com/watch?v=xnYkh05ti5s

Hozzászólások lezárva.