A Nagykátai Járási Ügyészség gyorsított eljárásban lopás bűntette miatt állította bíróság elé azt a férfit, aki Tápiószentmártonban a strandon lopott.

A bűnügy gyanúsítottja, egy férfi 2019. június 21-én a tápiószentmártoni strandon kifigyelte, hogy egy hölgy két szalmakalappal letakarva őrizetlenül hagyta a strandtáskáját és a válltáskáját. A férfi ezt kihasználva a vászontáskát magához vette és azzal eltávozott a strand területéről. A sértett táskájában volt a pénztárcája, személyes okiratai, kulcscsomója, bankkártyája, BKK bérlete, 7300 forint készpénze és a mobiltelefonja. A férfi így összesen 61 050 forint értéket tulajdonított el.

Az elkövetőt később elfogták és a sértett táskáját és értéktárgyai nagy részét nála megtalálták, így a sértett kára 3000 forint híján megtérült.

A Nagykátai Járási Ügyészség a férfit gyorsított eljárásban bíróság elé állította kisebb értékre, több közokirat, magánokirat, készpénz-helyettesítő fizetőeszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás bűntett elkövetéséért.

A Nagykátai Járásbíróság az elkövetőt 300 óra közérdekű munkára és 100 000 forint pénzbüntetésre ítélte, valamint  vagyonelkobzást alkalmazott vele szemben. A bíróság ítélete jogerős.

Hozzászólások lezárva.