A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon.

A vád szerint a vádlott a bűncselekmény elkövetése előtt fél évvel szerzett B kategóriájú járművekre érvényes jogosítványt. A vádlott 2017. augusztus 24-én, a délutáni órákban, Balmazújváros felől Debrecenbe közlekedett édesapja személygépkocsijával. Az autóban négy utas tartózkodott, a hátsó ülésén utazó személyek a biztonsági övet nem használták.

Az úton ideális időjárási, látási és útviszonyok voltak, amelyek lehetővé tették a biztonságos közlekedést.

A vádlott Debrecen felé közeledve, a mintegy 88 km/h sebességgel haladó gépkocsit, az abban utazók jó kedvének fokozására, hintáztatni kezdte, azonban rövid idő után elvesztette a jármű feletti uralmát. A stabilitását vesztő személygépkocsi az út menetirány szerinti bal oldala felé sodródott, az úttestet elhagyta, egy fának ütközött, majd a tetejére borult.

A baleset miatt a gépkocsi két utasa súlyos, többszörös töréses sérüléseket, míg a másik két utas nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos és hámhorzsolásos sérüléseket szenvedett, maga a vádlott is súlyosan megsérült.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlott ellen súlyos testi sértést okozó közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat. A vádiratban a vádlottal szemben az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

Hozzászólások lezárva.