A 48 éves férfi ellen az Egri Járási Ügyészség több bűncselekmény elkövetése miatt emelt vádat.

A vádlottnak és feleségének kilenc gyermeke született, akik közül három kiskorú fiúval tavaly még együtt éltek a közös lakásukban, Egerben. Az alkoholista férfi féltékeny volt a nejére, akit ittas állapotban – alaptalanul – rendszeresen azzal gyanúsított, hogy nem csak más férfiakkal, de még saját gyermekeivel is szexuális kapcsolatban áll. A férj nem egyszer bántalmazta az asszonyt, így 2018. június 30-án is, amikor otthonukban összerugdosta őt. Két héttel később késsel támadt a nőre, akit a bal szeme alatt sebesített meg az éles pengével.

Mindezek miatt a bíróság – külön eljárás keretében, melyben az ügyész is fellépett – megelőző távoltartást rendelt el a férfival szemben. A bíróság határozata értelmében a terhelt egy meghatározott időn át köteles volt távol tartani magát  a családjától, ám ennek a döntésnek csak részben tett eleget, ugyanis a tilalom ellenére többször megjelent a lakásuknál, ahol szeptember elején még csak éjszaka dörömbölt  az ablakon, később azonban már az ajtót is berúgta, bement a házba, majd ott pénzt követelt a feleségétől, akit ennek során a pulóverénél fogva fojtogatott.  Mindennek tanúi voltak a gyámhatóság által korábban védelembe vett gyerekek is, akik aznap abban a hitben töltötték otthon az éjszakát, hogy a megelőző távoltartás elrendelése miatt nem kell tartaniuk apjuk újabb agressziójától.

A  bíróság – ügyészi indítványra – novemberben végül letartóztatásba helyezte a vádlottat, amivel immár fizikailag is elejét vette annak, hogy családtagjait tovább zaklassa, illetve bántalmazza.

A járási ügyészség kapcsolati erőszak bűntettével, folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérletével, éjjel, erőszakkal elkövetett magánlaksértés bűntettével, felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettével, valamint többrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja a büntetett előéletű elkövetőt. A vád tárgyává tett bűncselekmények halmazati büntetési tételének maximuma 12 év szabadságvesztés.

Az ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság határozott idejű börtönbüntetést szabjon ki a vádlottal szemben,  mellékbüntetésül tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától, szüntesse meg kiskorú gyermekei vonatkozásában még fennálló szülői felügyeleti jogát, és kötelezze az eddigi eljárásban felmerült közel negyedmillió forint bűnügyi költség megfizetésére.

Hozzászólások lezárva.