A Debreceni Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki járművével áttért a másik sávba és nekiütközött a vele szemből érkező gépkocsinak.

A debreceni férfi 2018. augusztus 5-én 13.00 óra körüli időben autóval egyedül közlekedett Debrecen felől Hajdúsámson irányába a 471-es számú főúton. Haladása során egy jobbra ívelő útkanyarulatban nagyfokú figyelmetlensége folytán áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol nekiütközött a vele szemben szabályosan közlekedő személygépkocsinak. A gépkocsit vezető sértett észlelve a vádlott szabálytalan mozgását, a baleset elkerülése érdekében az autóját jobbra kormányozta, azonban az ütközést elkerülni nem tudta, a két gépkocsi bal oldali első része egymásnak ütközött. Az ütközést követően a járművek az úttest jobb, illetve bal szélére sodródva álltak meg.

A sértettel egy személy utazott, aki a baleset következtében a fején szenvedett roncsolt sérüléseket, továbbá három foga kitört. A fogak kitörése maradandó fogyatékosságként értékelendő.

A gépjárművet vezető sértettnek 8 napon belül gyógyuló könnyebb sérülései keletkeztek. A közlekedés során sem a sértett, sem pedig utasa nem használta a biztonsági övet.

A vádlott KRESZ szabályszegő magatartása következtében keletkeztek a sértettek sérülései.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban tárgyalás lefolytatása nélkül, büntetővégzés meghozatala keretében a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Hozzászólások lezárva.