A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség hosszabb tartamú fegyházbüntetés kiszabása végett fellebbezett a Kiskunfélegyházi Járásbíróság 2019. június 19-i ítélete ellen, amelyben 6 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte a büntetett előéletű késes rablót.

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség 2019 márciusában emelt vádat felfegyverkezve elkövetett rablás, valamint kifosztás és lopás bűntette miatt egy 29 éves székelykeresztúri férfivel szemben, aki 2018. szeptember 15-én este Kiskunfélegyházán két lopás között, a nyílt utcán késsel fenyegetőzve két fiatal nőtől mobiltelefont és alkoholos italt rabolt. Az ügyészség által a vádemelésről kiadott sajtóközlemény az alábbiakban érhető el:

/ket-lopas-kozott-mobiltelefont-es-alkoholt-zsakmanyolt-a-keses-rablo/

A Kiskunfélegyházi Járásbíróság példás gyorsasággal, 2019. június 19-én hozott ítéletet az ügyben és a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottat. A bíró a késes rablót 6 év 6 hónap fegyházbüntetésre, 6 év közügyektől eltiltásra és 6 év kiutasításra ítélte, valamint rendelkezett a bűnösen szerzett vagyon elkobzásáról is.

Az ítélet ellen az ügyész fellebbezett hosszabb tartamú fegyházbüntetés kiszabása és a vagyonelkobzás összegének pontosítása végett, ugyanis a vádlott a rablást különös visszaesőként, feltételes szabadság hatálya alatt követte el. A vádlottat korábban egy romániai bíróság szintén vagyon elleni bűncselekmények miatt 4 év börtönre ítélte és ebből a büntetésből volt feltételes szabadságon, amikor a kiskunfélegyházi rablást és a többi bűncselekményt elkövette.

Ezen kívül a fellebbező ügyész szerint a büntetés súlyosítását indokolja az ilyen bűncselekmények elszaporodottsága, a többszörös bűnhalmazat (az, hogy a vádlott kettőnél több bűncselekményt követett el), a folytatólagos elkövetés, továbbá az is, hogy a cselekmények egy részét ittasan követte el.

Az ügyészi fellebbezés tárgyában a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.