Egy 24 éves férfi 2014 júniusában ittas állapotban, egy padon alvó fedél nélküli férfiban felismerni vélte egy adósát, ezért a sértettet minden előzmény nélkül súlyosan bántalmazta.

A hajléktalan  sértett  2014. június 07-én a X. kerület, Liget tér környékén egy nyugodt helyet keresett, ahol éjszakára meghúzhatja magát, ezért a Kőrösi Csoma Sándor sétányon leült egy padra, ahol ülve el is aludt.

A férfi  éjszaka a barátaival italozott, majd  kora hajnalban a Kőrösi Csoma Sándor sétányon észrevette a padon ülő sértettet, akiben  felismerni vélte az egyik ismerősét, aki 1.000 forinttal tartozott neki. Odalépett a sértetthez és  minden előzmény nélkül  nagy erővel fejbe rúgta, aki ennek következtében olyan jellegű és súlyú koponyacsonttörést szenvedett, hogy fennállt az  életveszélyes állapot kialakulásának lehetősége is.

A rendőrök a térfigyelő kamerán keresztül észlelték a történteket, ezért rövid időn belül a helyszínre érkeztek és elfogták a férfit.

A Fővárosi Főügyészség a férfival szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat, amely bűncselekmény büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

 

Hozzászólások lezárva.