A Komáromi Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat azzal a bakonybánki házaspárral szemben, akik 2014 és 2016 között nem nevelték, illetve nem foglalkoztak a gyermekeikkel, akik emiatt érzelmileg sérültek.

A házaspár egy bakonybánki családi házban lakott, azonban a kapcsolatuk fokozatosan megromlott, ezért gyakoriak voltak közöttük a veszekedések, bántalmazások, aminek a gyerekek is szemtanúi voltak.

A szülők a gyerekekkel egyáltalán nem törődtek, nem ellenőrizték, hogy járnak-e iskolába, így fiuk és két lányuk igazolatlan hiányzása fejenként az 50 órát meghaladta. A házaspár az igazolatlan órák ellenére ráhagyó nevelési módszert alkalmazott, nem foglalkozott a gyermekekkel, akik a tanulmányaikat elhanyagolták, iskolai felszerelésük rendszerint hiányzott, a tanintézmény házirendjét nem tartották be, agresszíven viselkedtek. A fiú rendszeresen kialvatlanul járt iskolába, gyakran elaludt az órákon, a kislányok több esetben engedély nélkül hagyták el az iskola épületét, az órákon való részvételt megtagadták. A szülők a családsegítők és a pedagógusok felszólításai ellenére az iskolával nem tartották  a kapcsolatot, a fogadóórákon, szülői értekezleteken nem vettek részt, nem gondoskodtak arról, hogy gyermekeik a tankötelezettségüket teljesítsék.

Többször előfordult az is, hogy az asszony az akkor 14 éves kislányát magával vitte az éjszakai szórakozóhelyre, ahol a kiskorú alkoholt is fogyasztott.

A szülők az elhanyagoló magatartásukkal mindhárom gyermekük értelmi, érzelmi fejlődését veszélyeztették.

A házaspár büntetőjogi felelősségéről a Komáromi Járásbíróság dönt.

Hozzászólások lezárva.