Az emberölés bűntette, fogyasztással elkövetett kábítószer birtoklás vétsége és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt folyamatban lévő ügyben a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség súlyosításért, hosszabb tartamú börtönbüntetés kiszabása végett jelentett be fellebbezést.

A vádirati tényállás szerint a sértett és az elkövető egy régészeti feltáráson dolgoztak együtt. A vádlott sérelmezte, hogy a fázó sértett magára vette a pulóverét, ezért azt követelte, hogy vegyen neki egy ugyanilyen pulóvert, vagy fizessen 26.000,- Forintot. A sértett 2018. szeptember 28-án nem ment dolgozni. A vádlott ebből arra következtetett, hogy a sértett nem akarja kifizetni neki a pénzt és a napi munka során többször hangoztatta, hogy megüti a sértettet, sőt -amennyiben nem kapja meg a pénzét- megszúrja őt.

A munkavégzést követően a vádlott és a sértett Csolnokon egy kocsma előtt találkoztak. A sértett közölte, hogy a pulóver árát nem fogja kifizetni. A vádlott szó nélkül, hirtelen ököllel arcon ütötte olyan erővel, hogy a sértett a földre esett. A szemtanúk a férfit a sértettől távolabbra szorították, de ő késsel a kezében kaszáló mozdulatokkal tartotta távol magától a feléje közelítőket. A sértett is az elkövető felé indult, aki a késsel nagy erővel mellkason szúrta őt. A sértett a helyszínen életét veszítette. Az elkövető a tettét megelőzően kábítószert fogyasztott és a helyszínről még azelőtt távozott, hogy a rendőrök megérkeztek volna, hiába próbálták többen visszatartani. A férfi az esti órákban úgy vezetett autót, hogy szervezetében kábítószer volt.

A Tatabányai Törvényszék 2020. június 24-én az ügyészi vádiratban foglalt tényállással és jogi minősítéssel egyezően mondta ki bűnösnek a vádlottat és vele szemben 10 év 6 hónap börtönbüntetést, valamint 1 év járművezetéstől eltiltást és 10 év közügyektől eltiltást szabott ki. A törvényszék megszüntette a vádlott letartóztatását és vele szemben nyomkövető alkalmazásával bűnügyi felügyeletet rendelt el.

Az ügyész a tárgyaláson fenntartott három munkanapon belül súlyosításért, hosszabb tartamú börtönbüntetés kiszabása végett jelentett be fellebbezést. Ezen túlmenően az ügyész a vádlott letartóztatásának megszüntetése ellen is fellebbezést jelentett be azzal, hogy a vádlott letartóztatásának szükségessége a másodfokú eljárás befejezéséig indokolt.

Hozzászólások lezárva.