Az első fokon próbára bocsátott férfival szemben az ügyészség pénzbüntetés kiszabását látja indokoltnak, ezért fellebbezést jelentett be a terhére.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség  2019. december 19-én bíróság elé állította azt a hatvanéves éves férfit, aki 2019. november 11-én, kora délután, betelefonált a Főpolgármesteri Hivatal titkársági telefonjára azzal, hogy „a Főpolgármester Úr fejezze be a lopást”, majd közölte, hogy fel fogja robbantani a hivatalt.

A bíróság a bűncselekményt beismerő férfit közveszéllyel fenyegetés bűntettében mondta ki bűnösnek és őt két évre próbára bocsátotta.

A kerületi ügyészség szerint a cselekmény tárgyi súlya és a bűnösségi körülmények alapján nem intézkedés alkalmazása, hanem pénzbüntetésre ítélés indokolt, ezért fellebbezést jelentett be a vádlott terhére, súlyosításért.

A Fővárosi Főügyészég korábbi közleménye az ügyben itt érhető el: /birosag-ele-allitotta-az-ugyeszseg-a-fopolgarmesteri-titkarsagra-betelefonalo-ferfit-bombarobbantassal-fenyegetett/

Hozzászólások lezárva.