A bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt megvádolt záhonyi határrendészek ügyében hozott ítélet ellen a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a vádlottak terhére jelentett be fellebbezést.

A Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa a 2019. július 9. napján kihirdetett ítéletével 51 vádlottból 40 vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetést, míg 10 vádlottal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetést szabott ki, amelynek során 38 vádlottnál megállapította, hogy a korrupciós bűncselekményeiket bűnszövetségben követték el. Az elsőfokú bíróság 10 vádlottat a bűnösségük megállapítása és a büntetések kiszabása mellett az ellenük emelt vádak egy része alól felmentett, míg 1 vádlottat valamennyi vád alól felmentett.

Az elsőfokú eljárásban hozott ítélettel szemben az ügyészség 50 vádlott terhére, súlyosításért, hosszabb tartamú szabadságvesztés büntetés kiszabása, 9 vádlottnál a próbaidőre történt felfüggesztés mellőzése és közügyektől eltiltás kiszabása, 49 vádlottnál a kiszabott pénzbüntetés súlyosítása, míg a felmentések miatt a vádlottak bűnösségének megállapítása, a teljes felmentéssel érintett vádlottnál a bűnösség megállapítása és vele szemben büntetés kiszabása végett jelentett be fellebbezést.

Az ügyészség 1 vádlott esetében az ítéletet tudomásul vette.

Hozzászólások lezárva.