A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség gyorsított eljárásban súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és kifosztás bűntettének kísérlete miatt bíróság elé állította azt a férfit, aki a sértettet szóváltás közben úgy megütötte, hogy az a földre rogyott, majd megrugdosta, végül értékek után kutatott az övtáskájában.

A vádlott 2018. szeptember 29-én 20 és 21 óra között Tatabányán szóváltás közben az ismerősét ököllel arcon és fejen ütötte, ami miatt a sértett a földre rogyott. A vádlott a ekkor kétszer fejen rúgta a sértettet, majd letépte az övtáskáját és abban értékek után kutatott.

Az elkövető a sértettnek a fején zúzódást, és hámhorzsolást okozott, amelyek gyógytartama 8 napon belüli, ám a bántalmazás alkalmas volt arra, hogy 8 napon túl gyógyuló halántékcsonttörést okozzon.

A többszörös visszaesőnek minősülő, büntetett előéletű férfit az ügyészség 2018. október 12-én bíróság elé állította.

A gyorsított eljárásban a Tatabányai Járásbíróság – az ügyészi indítvánnyal egyezően – a vádlottat 3 év fegyházbüntetésre, és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott fellebbezést jelentett be.

A bíróság az ügyész indítványára megállapította azt is, hogy fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén az elkövető újabb bűncselekményt követne el, továbbá az ítéletben kiszabott szabadságvesztés tartamára figyelemmel szökésétől, elrejtőzésétől kell tartani, ezért elrendelte a vádlott letartóztatását.

Hozzászólások lezárva.