Eredményre vezetett a Tatai Járási Ügyészség fellebbezése, amelynek alapján eljárva a Tatabányai Törvényszék egyrészt három év hat hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra súlyosbította annak a férfinak a büntetését, akit ezt megelőzően az elsőfokú bíróság 2 év börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélt kettő rendbeli sikkasztás bűntette miatt, másrészt százötvenhatmillió forintot meghaladó vagyonelkobzással is sújtotta.

A vádlott 2010-ben azzal az ajánlattal kereste meg az egyik sértettet, hogy az általa folytatott kereskedelmi tevékenységet pénzügyileg finanszírozza, melyért cserébe a nyereség felét ígérte a sértettnek. Az elkövető 2012 nyaráig rendszeresen elszámolt a sértett által befektetett pénzzel, majd étolaj nagy tételben történő vásárlásához kért pénzt a sértettől, aki 2012 augusztusában több részletben összesen 80 millió forintot adott át. Nem sokkal ezután a vádlott húskereskedelemhez további pénzt kért a sértettől, aki 2012 szeptemberétől október végéig terjedő időszakban több részletben, összesen 67.000 euró, azaz 18.555.650 forint összeget adott át a férfinak.

Az elkövető 2012 októberében egy másik sértettet is megkeresett, és tájékoztatta őt arról, hogy az Európai Unión belül kereskedelmi ügyleteket bonyolít, melyből eltérő mértékű, de általában a haszonból befektetett összegek után számított ügyletenként 8-20 %-os mértékű tiszta profitot tud realizálni az ügyletébe pénzügyileg befektetőknek. A sértett a férfi kérésére 2012 októberében egy tatai családi házban két részletben, összesen 30.000 euró, azaz 8.308.500 forint összeget adott át a vádlottnak, abból a célból, hogy azt vádlott hús nagy tételben történő vásárlásához felhasználja, és ezen ügyletek hasznából sértett is részesüljön.

A vádlott azonban a befektetés céljából a két sértettől kért összeget saját céljaira fordította, abból adósságait törlesztette, illetve azt saját és családja megélhetésére fordította.

Az elsőfokú bíróság a vádlottat 2 év börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélettel szemben az ügyész fellebbezést jelentett be a vádlott terhére súlyosításért, hosszabb tartamú szabadságvesztés és hosszabb tartamú közügyektől eltiltás, valamint vagyonelkobzás alkalmazása érdekében.

A Tatabányai Törvényszék az ügyészi fellebbezésről megállapította, hogy az megalapozott, ezért  az elsőfokú ítéletet megváltoztatta, a vádlottat 3 év 6 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra, valamint 156.249.119,- Ft vagyonelkobzásra ítélte.

Hozzászólások lezárva.