A vádlott az éjszaka járkáló társára támadt a börtönben; életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat ellene a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott, egy 47 éves férfi 2017 novemberében szabadságvesztés büntetését töltötte a Budapesti Fegyház és Börtönben, a X. kerület, Kozma utcában.

A férfival közös zárkát használó másik férfi 2017. november 16-áról 17-ére virradóan, a zárkában fel-alá kezdett járkálni. A vádlottat zavarta a járkálás, ezért zárkatársát többször, nagy erővel, ököllel arcon ütötte, majd a büntetés-végrehajtási intézetnél rendszeresített székkel (ún. stoki) is bántalmazta a sértettet, betörve koponyáját, ezzel közvetlen életveszélyes sérülést okozva neki. Amikor a büntetés-végrehajtási őrség észlelte a sértett sérüléseit, kórházba szállították.

A Fővárosi Főügyészség a férfival szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, amely cselekményt a törvény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

 

Hozzászólások lezárva.