A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség szeméremsértés bűntette, garázdaság vétsége, zaklatás vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a 48 éves férfival szemben.

A vádlott férfi korábban többször volt büntetve garázda jellegű cselekmények miatt. Lakókörnyezetében ismert volt kötekedő magatartásáról. Szomszédai igyekeztek kerülni őt.

2016 szeptemberben az utcán keveredett szóváltásba egyik ismerősével, akit ököllel szemen is ütött, nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozva neki.

Pár nappal később, már a reggeli órákban ittas állapotban tartózkodott az utcán, amikor nemi szervét elővette felnőttek és gyerekek jelenlétében. Ezután közvetlen szomszédjába ment és a kertkapuban megállva, az ott lakó nőt kezdte fenyegetni egy nagyméretű konyhakéssel. Azt vélelmezte, hogy a nő hívta rá a rendőröket előző nap és ezt sérelmezte, miközben megöléssel fenyegette a sértettet. Közben leszakította a kertkaput. A nő ekkor közölte, hogy most tényleg kihívja a rendőröket, mire a vádlott a helyszínről elment.

Pár házzal odébb nemi szervét ismét elővette és gyerekeknek obszcén ajánlatokat tett. Egy férfi megpróbálta visszahúzni a vádlott nadrágját, őt a nála lévő késsel fenyegette megöléssel és rajta is számon kérte, miért hívta rá a rendőröket. A férfi ellökte magától a vádlottat, aki erős ittassága miatt az árokba esett.

Az időközben az utcában lakók által értesített rendőrök a férfit előállították. A bíróság elrendelte letartóztatását a bűnismétlés veszélye miatt.

Az ügyészség a különös visszaeső vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

 

Hozzászólások lezárva.