Letartóztatását indítványozta a Szegedi Járási Ügyészség annak a kettős állampolgárságú férfinak, akit 4 migránssal a járművében 2020. június 30-án éjfél körül fogtak el Ásotthalom határában, az 55-ös főúton a rendőrök.

A megalapozott gyanú szerint a középkorú férfi ismeretlen megbízójával kötött megállapodásnak megfelelően előre megbeszélt időben Ásotthalomra hajtott, és ott a szerb-magyar államhatárt ismeretlen kísérők segítségével jogszerűtlenül átlépő 4 főt vett fel gépkocsijába, majd elindult velük Magyarország belseje felé.

A rendőrség munkatársai a gyanús járművet igazoltatták, melynek során az abban ülő 4 utas magát szír állampolgárnak vallotta, de személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A gyanúsított a csempészett személyek segítése fejében 100-200 euró közötti összeget kapott volna.

A vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt folyamatban lévő bűnügyben a gyanúsított letartóztatásának elrendelésére a jelenléte biztosítása érdekében valamint a büntetőeljárás meghiúsításának veszélye miatt tett indítványt az ügyészség.

A Szegedi Járásbíróság a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően, 1 hónap időtartamra a tegnapi napon megtartott ülése során elrendelte, végzése véglegessé vált.

Hozzászólások lezárva.