A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség lopás miatt vádat emelt egy 30 éves, letartóztatásban lévő, különös visszaeső férfi és 52 éves társa ellen.

A letartóztatásban lévő vádlott állandó munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkezik, korábban többször is követett el vagyon elleni bűncselekményeket, bűnöző életmódot folytat és vagyon elleni bűncselekmények elkövetéséből tartja fenn magát. Legutóbb társával elkövetett lopás bűntette, és két, egyedül megvalósított lopási cselekmény miatt emeltek vádat ellene.

A vádlottak 2017. október 2-án éjjel észlelték, hogy egy lerobbant gépkocsi áll a 23-as számú főút dorogházi elágazásánál az út menti füves területen.  A gépkocsiról leszerelték a kerekeket, majd azokat a pótkerékkel, a levágott akkumulátorral, két ködlámpával, a kerékrögzítő csavarokkal és 5 liter benzinnel együtt jogtalanul eltulajdonították. Cselekményük 112.000 Ft kárt okozott, ők az ellopott kerekekért 5.000 forintot kaptak, amikor azokat eladták.

Az I. rendű vádlott 2018. januárjában az egyik éjszakát ismerősénél töltötte. Ekkor, és másnap is közösen italoztak, majd délután, amikor a sértett elaludt, a vádlott eltulajdonította a sértett mobiltelefonját és töltőjét. A 17.000 Ft értékű mobiltelefont utóbb 3.000 Ft-ért értékesítette.

Ugyancsak 2018. januárjában az I. rendű vádlott , amíg a sértett kórházi kezelés alatt állt, bement annak mátramindszenti családi házába úgy, hogy a ház ablakát erőszakkal benyomta. A házból 40.000 forint készpénzt, munkásruhákat, edényeket, távcsövet, zsebkéseket, órákat és napszemüvegeket zsákmányolt, majd a családi házba éjszakánként alvás céljából visszajárt úgy, hogy a házban talált konzerveket is elfogyasztotta.

A különös visszaeső, letartóztatásban lévő I. rendű vádlottal szemben az ügyészség börtönbüntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától való eltiltását indítványozza a három, üzletszerűen elkövetett lopás miatt, míg az egy bűncselekményt elkövető társa közérdekű munka büntetésre számíthat. Ügyükben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz döntést.

Hozzászólások lezárva.