Előzetes letartóztatásba került a férfi, aki társával egy bolt raktárát fosztotta ki, és a szomszédból lopott kukában vitte el az összekészített holmikat.

A férfi december 29-én az egyik nógrádi kistelepülésen sétált a barátnőjével, amikor szilveszter előtti pénztelenségük miatt elhatározták, hogy a falu vegyesboltjának nyitott udvarán lévő raktárépületéből lopni fognak.

Előbb a férfi, majd társa ment be a vegyesbolt körbekerített, kapuval zárható, de nyitott állapotban hagyott hátsó udvarára, ahol a raktárként funkcionáló garázsépületből különböző tárgyakat gyűjtöttek össze és azokat több fordulóban az utcára kivitték.

A férfi magával vitt két gázpalackot, amelyeket az utcán tartózkodó egyik ismerősére bízott azért, hogy segítsen neki hazavinni azokat. Annak érdekében, hogy a többi lopott dolgot el tudja szállítani magához vett egy kerekes kukát a szomszéd ház udvaráról.

A raktárból a férfi és barátnője különféle árucikkeket – például esernyőt, frizbit, cipőt, ásványvizet, energiaitalt, de karácsonyi gyertyát és virágföldet is – valamint egy láncfűrészt vittek magukkal. Mindent a kukába pakoltak, majd azzal távoztak a helyszínről.

A bolt üzemeltetője észlelte a lopást és hívta a rendőrséget, fia pedig az elkövetők után indult, és visszavette tőlük az eltulajdonított dolgokat.

A láncfűrész eltulajdonításával a boltvezető fiának okozott 100.000.- forint, a bolti lopással okozott 70.000.- forint, míg az ellopott a kuka tulajdonosának okozott 10.000.- forint kár is megtérült.

A többszörös és különös visszaeső férfi ellen három rendbeli lopás miatt indult büntetőeljárás, de vele szemben két további büntetőeljárás is folyik, amelyek nem tartották vissza őt a bűnismétléstől. A gyanúsított jövedelemmel nem rendelkezik, ő és tettestársa cselekményét a pénzszerzés motiválta, ezért a bűnismétlés veszélye miatt – az ügyészi indítványban írtakkal egyetértve – a Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.

Hozzászólások lezárva.