A Fővárosi Főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszéken azzal a 30 éves debreceni munkással szemben, aki még 2017. július 8-áról 9-re virradóra – szóváltást követően – szíven szúrta a hétvégi szórakozásból a  kispesti munkásszállójukba hazatérő ukrán társát. 

A vádirat lényege szerint a debreceni vádlott és két ukrán férfi – akik közül egyikük a későbbi sértett -,  továbbá  több magyar munkás egy szállóként használt kispesti családi házban laktak. A vádlott az egyik emeleti szobában, a későbbi sértett a szintén ukrán társával egy másik szobában, míg további két magyar munkás a nappaliban laktak.

2017. július 9-én hajnalban a későbbi sértett és honfitársa egy hétvégi esti italozásból tértek haza, majd kimentek a családi ház teraszára, ahol tovább hangoskodtak és  ezzel felébresztették a nappaliban alvó két társukat.

A két lakótárs  és az ukránok között hangos szóváltás alakult ki, amibe nem sokkal később becsatlakozott az egyik emeleti szobából a hangzavarra felfigyelő vádlott is.

A felindult vádlott egy 9 cm-es késsel a földszintre sietett és szóváltást követően a teraszra kijutva a sértett felé szúró mozdulatot tett, majd kizárta őket a teraszra.

Ezt követően a sértett és a társa a teraszajtót többszöri próbálkozás után benyomva bejutottak a lakásba és a szobájuk felé indultak, amikor azt észlelték, hogy a vádlott a konyhából kilépve immáron egy nagyobb, 15 cm pengehosszúságú késsel támad feléjük. A támadás hatására a védekezésképp a náluk lévő térköveket a vádlott irányába dobták, aki erre a sértettet egy alkalommal, nagy erővel, 13 centiméter mélyen szívtájékon szúrta.

A sértett és társa a teraszra menekültek, ahol a sértett rövid időn belül eszméletét vesztette, majd a kórházba szállítást követően elhunyt.

A korábban rablás miatt elítélt visszaeső vádlott letartóztatásban várja a bírósági tárgyalást.

Hozzászólások lezárva.