A Bajai Járási Ügyészség kábítószer birtoklásának bűntette miatt vádat emelt egy huszonnyolc éves szerb férfi ellen, aki 2019 márciusában egy drogcsempészésre átalakított autóval közel tíz kilogramm kannabiszt akart Magyarországon át Szlovákiába szállítani, de a hercegszántói határátkelőnél elfogták.

A vádirat szerint a huszonnyolc éves, zombori férfi 2019 márciusában, Szerbiában, ismeretlen személynek átadta az autóját, aki a gépjármű első üléseit kiszerelte és az ülések alatt rejtekhelyeket alakított ki. Az üregekben az ismeretlen megbízó közel tíz kilogramm kannabiszt rejtett el tizenhat csomagban.

Az ismeretlen személy 2019.március 21-én az autót a szerbiai Zomborban átadta a vádlottnak és közölte vele, hogy a gépkocsit átalakította, majd az üregek tetejét szabaddá téve megmutatta neki, hogy a drogot hol rejtette el. Az ismeretlen férfi azzal bízta meg a vádlottat, hogy a kábítószert vigye a magyarországi Szajolra, ahonnan Szlovákiába kellett volna továbbszállítani.

A vádlott az utasításnak megfelelően 2019. március 21-én, reggel, a hercegszántói határátkelőnél akart belépni Magyarország területére az átalakított autóval. A vámvizsgálat közben azonban az illegálisan kialakított üreget és az abban elrejtett drogot felfedezték és a vádlottat elfogták.

A lefoglalt kannabisz hatóanyag tartalma meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát. A vádlottat még aznap őrizetbe vették, jelenleg is letartóztatásban várja a tárgyalást.

A járási ügyészség a vádlottat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja és végrehajtandó fegyház, valamint kiutasítás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben. Ezen kívül az ügyész a lefoglalt kábítószer és az átalakított csempészautó elkobzására is indítványt tett.

A vádlott bűnössége kérdésében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.