A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette, súlyos testi sértés bűntette, személyi szabadság megsértésének bűntette, valamint garázdaság vétsége miatt kezdeményezte egy 30 éves büntetett előéletű eleki férfi letartóztatását, akinek a terhére több személy elleni erőszakos bűncselekmény róható.

A gyanúsított 2018. augusztus 30-án dél körül Eleken, a Dózsa utcán megszólította az Eleki Közös Önkormányzati Hivatal egyik szociális ügyintézőjét és számon kérte rajta, hogy korábbi közérdekű munka büntetésének végrehajtása során hogyan viszonyult hozzá. A gyanúsított bántalmazással fenyegette meg a sértettet, illetve egy alkalommal a nyakánál fogva megragadta és meglökte, majd közölte vele, hogy amennyiben a közeljövőben végrehajtandó közérdekű munka büntetése során késni fog a kijelölt munkából, vagy onnan hamarabb távozik, az ügyintéző a munkában nem töltött időt is valótlanul igazolja le neki. A sértett szociális ügyintéző önkormányzati igazgatási szervnél közhatalmi feladatot ellátó, szolgálatot teljesítő személy, akinek tevékenysége a szerv rendeltetésszerű működéséhez tartozik, ezért hivatalos személynek minősül.

Ezen felül a gyanúsított 2018. májusában egy eleki benzinkúton úgy megvert és megrúgott egy férfit, hogy az 8 napon túl gyógyuló felkarcsont-törést szenvedett el. 2018. júliusában pedig saját barátnőjét bántalmazta, több alkalommal ököllel és tenyérrel megütötte, akarata ellenére beültette az autójába és egy gyulai lakásba vitte.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, másrészt mert alappal feltételezhető, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a tanúk megfélemlítésével vagy befolyásolásával a bizonyítást megnehezítené, továbbá a bűnismétlés veszélye is fennáll.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója 1 hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását

Hozzászólások lezárva.