A Pest Megyei Főügyészség ügyelete indítványozta egy nő letartóztatását, aki olyan súlyosan bántalmazta idős édesanyját, hogy a sértettnek több csontja eltört.

A megalapozott gyanú szerint Ceglédi Járás területén lakó 75 év feletti sértettel lánya már évek óta erőszakosan viselkedett, korábban is előfordult, hogy bántalmazta.

2020. május 17-én a sértett az unokájával játszott, aki nem fogadott neki szót és ezért megszidta illetve egy ízben ráütött a kezére is. A gyermek ezt elpanaszolta édesanyjának – az elkövetőnek – aki ettől felindult állapotba került. Kiabálni kezdett a sértettel és őt lelökte a ház bejárati ajtajából induló, betonból és kerámialapokból készül, több lépcsőfokból álló lejárón. Az idős sértett elveszítette az egyensúlyát, leesett a lépcsőn, miközben nekicsapódott a feljáró korlátjának is.

Az esés következtében a sértett koponyáján és arcán, valamint kezén is több csont eltört.

A nyomozó hatóság a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette és kapcsolati erőszak bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként a sértett lányát.

A Pest Megyei Főügyészség ügyelete azért indítványozta az elkövetőletartóztatását, mert megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása eseténtanúk befolyásolásával megnehezítené a bizonyítást illetve vonatkozásában fennáll a bűnismétlés veszélye is.

Hozzászólások lezárva.