A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség volt élettárs sérelmére elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat a 44 éves tatabányai férfival szemben.

A férfi és a nő 2016 évben élettársi kapcsolatban éltek Tatabányán. Kapcsolatuk a férfi italozó magatartása miatt 2017 januárjára megromlott, ezért a sértett szakított a férfival, aki elköltözött a nő lakásából.

A férfi nem tudta megemészteni a szakítást, ezért 2017. január 1-e és 2017. március 20-a között a mobiltelefonjáról naponta, összesen 2296 alkalommal hívta, illetve küldött szöveges üzenetet volt barátnőjének. A nő a hívásokat nem fogadta, az üzenetekre nem válaszolt, de számos alkalommal közölte a férfival, hogy ne keresse őt, nem szeretne békülni.

A sértett kifejezett tiltakozása ellenére a férfi személyesen is megpróbálta felvenni vele a kapcsolatot úgy, hogy többször megvárta a munkából hazafelé tartó nőt, akit a lakásáig követett, majd a bejárati ajtón kopogott, azonban a nő nem engedte be. A férfi 2017. február 23-án megint megjelent a volt élettársa lakásánál és előbb az ablakon, majd a bejárati ajtón folyamatosan kopogtatott. A sértett értesítette a rendőrséget, végül a férfi a kiérkező rendőrök felszólítására távozott.

A zaklató férfi büntetőjogi felelősségéről a Tatabányai Járásbíróság dönt.

Hozzászólások lezárva.