A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró elrendelte egy harminchat éves Nógrád megyei férfi letartóztatását, aki kirabolt egy idős nőt.

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytat nyomozás egy férfi ellen, aki 2020. február 12-én este Balassagyarmaton meglátott egy, a templomból hazafelé sétáló hetvenkilenc éves sértettet és a vele tartó ismerősét.

A gyanú szerint a férfi az idős kora miatt jogilag a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személynek tekintendő nőre rátámadt és kirángatta a kezében lévő fekete színű táskát, eközben a sértett az út menti lebetonozott vízelvezető árokba esett.

Az erőszakkal megszerzett táskával a férfi a helyszínről elszaladt.

A sértett a jobb térdén nyolc napon belüli gyógytartamú zúzódásos sérülést szenvedett, táskájának tartalmát (igazolványokat, egy esernyőt, egy rózsafüzért, egy imakönyvet, egy tollat és egy szemüveget) a nyomozó hatóság másnap egy közeli erdős területen megtalálta.

A férfi ellen a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt folyik az eljárás. Korábban többször volt büntetve, szabadságvesztést is kiszabtak már vele szemben, a jelen cselekményt felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt követte el.

A Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája a férfi letartóztatását a bűnismétlés megakadályozása érdekében – az ügyészi indítvánnyal egyezően – elrendelte.

Hozzászólások lezárva.