A Ceglédi Járási Ügyészség két napja indítványozta egy nő letartóztatását, akit rablással gyanúsítottak. Akkor csak a bűnügyi felügyeltét rendelték el, az ügyészség viszont most újra indítványt tett a letartóztatására.

A nőt azért hallgatták ki rablás bűntette miatt gyanúsítottként pár napja, mert –miután lefülelték egy üzletben, hogy több kozmetikai terméket fizetés nélkül eltett – a bolt két alkalmazottjával is dulakodásba keveredett azért, hogy a megszerzett árut megtartva elmeneküljön.

A Ceglédi Járási Ügyészség három napja indítványozta az elkövető letartóztatását, mert megalapozottan feltehető volt, hogy szabadlábon hagyása esetén bizonyítékok eltüntetésével megnehezítené az eljárást illetve esetében fennállt a bűnismétlés veszélye is.

A bíróság elegendőnek látta az elkövetővel szemben bűnügyi felügyelet elrendelését is azzal, hogy mozgását nyomkövetővel is ellenőrizni kell.

A rendőrség ezen eszköz felhelyezése kapcsán folytatott eljárása során megállapította, hogy a nő nem az a személy akinek a nyomozás során mondta magát. Az eljárásban féltestvére adatait diktálta be, így próbálta megtéveszteni az eljáró hatóságokat és kibújni az eljárás alól.

Miután ez a körülmény kiderült ismét őrizetbe vették és a Ceglédi Járási Ügyészség újfent indítványt tett letartóztatására mivel a korábbi okok mellett az álnév használta miatt fennáll a szökésének illetve elrejtőzésének veszélye is.

Hozzászólások lezárva.