A Pest Megyei Főügyészség indítványt tett annak a fiatal férfinak a letartóztatására, aki a húgát leszúrta, édesanyját pedig fojtogatta Biatorbágyon.

A bűnügy gyanúsítottja, egy férfi az édesanyjával és a húgával élt Biatorbágyon. A férfi a középiskolai tanulmányait nem fejezte be, egy-egy munkahelyen csak rövid ideig dolgozott. Évek óta kábító hatású anyagokat fogyasztott. A családjával gyakran kiabált, meglopta őket, agresszív volt velük.

2019. június 17-én reggel a gyanúsított és a húga, a bűnügy egyik sértettje volt otthon. A lány munkába készült. A gyanúsítottnak elvonási tünetei voltak, a testvérével veszekedett. Ennek során megragadta a sértettet és a nyakát addig szorította, míg a fiatal nő eszméletét vesztette. A férfi ezután leszúrta a testvérét. A lány a szúrás következtében életét vesztette.

Az édesanya, a bűnügy másik sértettje délelőtt többször próbálta elérni a lányát, de nem járt sikerrel. Ezért megkérte egyik ismerősét, hogy nézzen be hozzájuk, miközben ő is hazaindult. A házhoz érve a fia nem engedte be.

Befeszítették a ház ajtaját, az anya belépett és meglátta lánya holttestét. A gyanúsított az édesanyja mögé lépett és fojtogatni kezdte az asszonyt. A sértett az ismerőse segítségével tudott a fia szorításából szabadulni.

A gyanúsított tetteit követően elmenekült otthonról.

A több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsított férfi szökésének, elrejtőzésének veszélye a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlya és a bűncselekmény elkövetése után tanúsított magatartása miatt fennáll. A bűncselekmény jellege és az elkövetés körülményei a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelését indokolják.

A Pest Megyei Főügyészség ezért tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának elrendelésére.

Hozzászólások lezárva.