A Kiskőrösi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a román férfit, aki 2019. június 2-án éjjel Soltvadkert központjában útonálló módon kirabolt egy nőt.

A 29 éves román férfi 2019. június 2-án éjfélkor Soltvadkert központjában meglátta és követni kezdte a telefonjával a kezében közlekedő 19 éves nőt, aki ezt észlelte és nagyon megijedt. Félelmében bement a téren lévő pénzintézet automata helyiségébe, ahol néhány percet várakozott. Ez idő alatt a férfi az utcán elbújt és várta a sértettet. Amikor a nő kijött, a férfi odalépett hozzá, megragadta a pólóját, mire a sértett sikított és kiabált, hogy „hagyja békén”. A férfi ekkor áldozata hosszú haját többször megrángatta, majd a támadás közben földre kerülő és sikító nőbe háromszor belerúgott. Ezután kicsavarta a nő kezéből az 55 ezer forint értékű mobiltelefonját és elszaladt.

A sértett időközben megérkező ismerősei a rablót utolérték, a helyszínen visszatartották és a rabolt mobiltelefont visszavették. A nő a támadás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, amely miatt kérte támadója megbüntetését.

Az elfogását követően letartóztatásba került rablót az ügyészség 10 napon belül bíróság elé állította. A Kiskőrösi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően a férfit rablás bűntettében és könnyű testi sértés vétségében bűnösnek mondta ki, ezért vele szemben 3 év börtönbüntetést szabott ki. Az ítélet jogerős, senki nem fellebbezett ellene.

Hozzászólások lezárva.