A Pest Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki tized grammokba adagolt ketamint árult Üllőn.

A bűnügy vádlottja, egy üllői férfi fél évig Angliában dolgozott, majd 2017 elején tért haza Magyarországra. Elhatározta, hogy itthon úgy fog pénzt szerezni, hogy az Angliában összespórolt pénzét kábítószer, ketamin beszerzésére fordítja, melyet tovább értékesít. A vádlott 2017 szeptemberében 100 db 25 milliliteres ampulla ketamint vásárolt.

A férfi a folyadék formájában megvett ketamint mikrohullámú sütőben porrá alakította. A port kb. 0,2 grammos pakettekbe porciózta, és adagonként általában 4-5.000 Ft-ért árulta az ismerőseinek Üllőn, a lakása közelében. A vádlott a ketamin értékesítésével kapcsolatos találkozókat telefonon vagy internetes közösségi oldalakon egyeztette a vásárlókkal.

A férfit 2017 októberében a Monori Rendőrkapitányság nyomozói akkor fogták el, amikor két vásárlójával üzletelt. A vádlott lakásán megtartott kutatás során folyékony és porrá alakított ketamint, más kábítószereket és digitális mérleget találtak.

A vádlott egy hónap alatt mintegy 20 dkg ketamint adott el. Ez a kábítószer büntetőjogi értelemben különösen jelentős mennyiség.

A Pest Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja a férfit. Az ügyészség fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádlottal szemben.

Hozzászólások lezárva.