A Balassagyarmati Járási Ügyészség lopás vétségének kísérlete miatt emelt vádat egy 27 éves mogyoródi férfival szemben, aki külföldi kamionokból próbált meg üzemanyagot eltulajdonítani egy Nógrád megyei kamionparkolóban. 

A vádlott 2016. szeptember 3-án éjjel egy kölcsönkért személygépkocsival a 2. számú főút egyik parkolójába ment azért, hogy az ott parkoló külföldi kamionokból üzemanyagot tulajdonítson el, ennek érdekében tizenegy kannát is vitt magával. 

A parkolóban álló kamionok vezetői aludtak, amikor egy lengyel fuvarozó társaság tulajdonában lévő, de ukrán sofőrök által vezetett kamion pótkocsijának üzemanyagtartályából egy műanyag csővel 260 liter gázolajat szívott le a kannákba.

Eközben azonban az egyik kamion sofőrje felébredt és megzavarta őt, mire a férfi gyalogosan elmenekült, hátrahagyva a kölcsönautót, az üzemanyagkannákat, valamint a mobiltelefonját is. Egy közeli benzinkútról a kútkezelőtől kölcsönkért mobiltelefonon egy családtagját hívta segítségül, eközben a nyomozó hatóság a hátrahagyott telefonja alapján beazonosította, és rövid időn belül elfogta.  

A 93.000 forint kár az üzemanyag lefoglalásával megtérült.  

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a vádiratban a különös visszaeső vádlottal szemben szabadságvesztés kiszabását, és a közel 90.000 forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezését indítványozta.

 

 

Hozzászólások lezárva.