A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a két, szerb férfinak a letartóztatását, akik 2019. november 14. és december 5. között tucatnyi kistehergépjárművet törtek fel Szegeden.

A gyanú szerint a gyanúsítottak jellemzően építőipari cégek tulajdonában álló és szegedi lakótelepi társasházak előtt leparkolt kisteherautókat törtek fel. Három hét  alatt összesen tizenkét jármű zárszerkezetét rongálták meg, egy esetben sikertelenül. Nyolc jármű esetében az azokban fellelt értékes szerszámgépeket, szerszámokat, készpénzt, illetve okiratokat eltulajdonították. A fennmaradó négy jármű rakteréből nem vittek el semmit, mivel azok üresek voltak, illetve nem szerszámok, csupán létrák voltak bennük. A gyanúsítottak által okozott kár mintegy négy millió forint.

Az ügyészség az utolsó cselekményük elkövetése közben tetten ért gyanúsítottak letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését indítványozta, szökés, elrejtőzés, bűnismétlés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsítottak letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte. A végzések nem véglegesek, a szabadlábon történő védekezés érdekében a gyanúsítottak és a védők fellebbezést jelentettek be.

A fenti eset kapcsán készült fotók a következő honlapon érhetőek el: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/orizetben-a-gepkocsifeltorok#2

Hozzászólások lezárva.