A vád szerint az elkövető saját testvérét, valamint 14 éves unokaöccsét késelte meg; a bántalmazás következtében elszenvedett életveszélyes sérülések az időben érkezett orvosi ellátás nélkül a sértettek halálát is okozhatták volna.

A vádirat szerint az ügy vádlottja – egy 43 éves férfi – 2016. december 16-án a kora délutáni órákban egyszer már összevitatkozott testvérével, egy közöttük meglévő korábbi konfliktus miatt. Ekkor a két férfi kölcsönösen szidalmazta és lökdöste egymást.

A XX. kerületi házban tartózkodó egyik rokonuk szétválasztotta a vitatkozó testvéreket, és felszólította a vádlottat, hogy menjen haza. A sértett azonban a testvére után ment, és közöttük a szóváltás és a veszekedés a Vágóhíd utcai buszmegállóban folytatódott, ennek során kölcsönösen meg is ütötték egymást.

Az iskolából hazafelé tartó 14 éves unokaöccsük meglátva, hogy két nagybátyja verekszik egymással, megpróbálta szétválasztani őket, illetve még egy felnőtt rokonuk is közbelépett.

Ekkor azonban a vádlott hirtelen előrántotta a kinyitható zsebkését, és azzal a testvérét többször, a mellette álló 14 éves unokaöccsét pedig egy alkalommal mellkason szúrta.

A helyszínre érkező mentők mindkét sértettet ellátták és kórházba szállították. A súlyos mellkasi szúrt sérülések mindkét sértettnél életveszélyes állapotot idéztek elő, időszerű és szakszerű orvosi ellátás nélkül a sérülések a halálukat is okozhatták volna.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot, és határozott idejű fegyházbüntetés kiszabását indítványozta, amely esetben a büntetési tétel felső határa húsz évig terjedhet.

 

Hozzászólások lezárva.