A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség csalás miatt emelt vádat egy harmincnyolc éves salgótarjáni férfi ellen, aki feleségével közös ingatlanuk tehermentesítésére kért kölcsönt rokonától, de sem a pénzt nem adta vissza, sem az ingatlant nem oldotta fel a terhek alól.

A vád szerint a vádlott 2015 augusztusában több mint 4,5 millió forintot kért anyósától banki kölcsöntartozása végtörlesztésére. A vádlott a pénzt azért kérte, hogy feleségével, a sértett lányával, közös salgótarjáni ingatlanuk a jelzálog alól mentesüljön.

A vádlott és a sértett egy szándéknyilatkozatot készítettek, amelyben a vádlott vállalta, ha a sértett kifizeti a pénzt a végtörlesztésre, akkor az ingatlant terhelő egyéb végrehajtásokat rendezi.  A vádlott azt is vállalta, hogy az összeg fejében a tulajdoni hányadát átadja a sértettnek. Rögzítették, hogy ha a tehermentesítés nem sikerült, a vádlott a pénzt visszafizeti a sértettnek.

A sértett a kért összeget 2015. augusztus 26-án a banknak átutalta, de a vádlott a vállaltakat nem teljesítette, a banki jelzálogtól mentesült ingatlanra további jelzálogjogok kerültek.

A vádlottnak szándékában sem állt, és – mivel már 2015-ben eladósodott – lehetősége sem volt arra, hogy a sértettől kölcsönkért összeg fejében a tulajdoni részét tehermentesítve a sértettre írassa, vagy a kölcsönkért pénzt visszafizesse.

A vádlott  így tévedésbe ejtette anyósát, akinek több mint 4,5 millió forint kárt okozott, ami nem térült meg.

Az ügyészség a Salgótarjáni Járásbíróságra benyújtott vádiratában a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, valamint az okozott kár és a bűnügyi költségek megtéríttetését indítványozta.

Hozzászólások lezárva.