Nem tudták eladni a csepeli raktárban tárolt, csaknem 90 ezer, adójegy nélküli dohányterméket, mert a pénzügyőrök rajtuk ütöttek. Az ügynek négy vádlottja van.

A vádirat szerint a vádlottak közül ketten 2017. év első felében több mint 88 ezer doboz, jövedéki adózás alól elvont cigarettát szereztek meg azért, hogy azt értékesítsék. A két férfi a további elkövetésbe bevonta két másik társát is, akikkel együtt a dohányárut elrejtették egy XXI. kerületi raktárban. A lelepleződés elkerülése érdekében úgy intézték, hogy a raktárt névlegesen más személy bérelje.

A vádlottak megkezdték az adójelzés nélküli áru értékesítését, a rakományokat az egyikük teherautóval szállította ki a raktárból, azokat eladta, majd a kapott vételárral elszámolt a társaival.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozói 2017. szeptember 19-én a raktárhelyiségben házkutatást tartottak, két vádlottat őrizetbe is vettek. Az akció során a pénzügyőrök 105 millió forintot meghaladó értékű cigarettát foglaltak le, és ezáltal vontak ki a feketepiacról.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a vádlottakkal szemben különösen nagy értékre elkövetett orgazdaság bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra, amely bűncselekményt a törvény 8 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által, a zárjegy nélküli cigaretták lefoglalásáról készített felvétel az alábbiakban érhető el:

A kapcsolódó videó anyag letölthető innen.

Hozzászólások lezárva.