A Kecskeméti Járási Ügyészség többrendbeli minősített lopás bűntette miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki ismeretlen bűntársaival 2018 szeptemberében és decemberében két kecskeméti cég telephelyére tört be, majd a vaslemez szekrényből és széfekből több mint 38 millió forintot lopott.

A vádirat szerint a férfi és bűntársai 2018. szeptember 20-án, éjjel megjelentek egy kecskeméti cég dróthálóval körülkerített telephelyénél. Letaposták a kerítést és bementek a telephelyre. Még az irodaépület külső falán lévő biztonsági kamerákat is elmozdították, hogy elkerüljék a lebukást.

Ezután besurrantak az épületbe, ahol egy vaslemez szekrény ajtaját felfeszítették és abból elloptak egy borítékot, amiben 4.500.000 forint készpénz volt. Ezen kívül a tolvajok magukkal vittek egy 60.000 forint értékű, használaton kívüli üres bútorszéfet is. A lopással okozott kár nem térült meg, a sértett cég kérte annak megtérítését.

A vádlott és ismeretlen bűntársa 2018. december 19-én hajnalban egy másik kecskeméti cég bekerített telephelyére is behatolt, ekkor a betonfalon másztak át. Ezután egyikük az irodaépület ablakát egy feszítővassal befeszítette és bemászott. Egy fejszével lefeszített két széfet, amelyek csavarokkal voltak a falhoz rögzítve, majd kiadta az ablak előtt várakozó bűntársának. Ezután közösen elmenekültek a helyszínről. A vádlott és társa egy garázssornál lévő esőcsatornában rejtették el a baltát és a feszítővasat.

A vádlott a két széfet ugyanezen a napon kora délután Kecskemét környéken, egy szőlőlugasnál ásta el, de a közelben rendőrök igazoltatták és megtalálták a zsákmányt. A széfekben összesen több mint 34 millió forint készpénz volt, ami két cég tulajdona.

A jelenleg szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség 3 rendbeli, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolja, amelyek közül két lopást jelentős értékre, míg egy bűncselekményt nagyobb értékre követett el. Az ügyész a büntetett előéletű vádlottal szemben végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta. A vádlott bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

 

Hozzászólások lezárva.