Az Ózdi Járási Ügyészség vádat emelt egy 24 éves férfi ellen szexuális erőszak bűntette, rablás bűntettének kísérlete és szeméremsértés vétsége miatt.

A vádlott 2017. január első napjaiban, az éjszakai órákban Ózd belterületén felfigyelt egy nőre, aki megtetszett neki, és elhatározta, hogy „kikezd” vele, megpróbálja rávenni, hogy létesítsenek nemi kapcsolatot. Odament a nőhöz, és kezével a bal combját végigsimította, megkérdezte tőle, „nem akar-e vele elmenni”, mire a nő megrémült és futva elmenekült.

2017. augusztus hónap végén a vádlott az éjszakai órákban Ózdon felfigyelt egy gyalogosan haladó nőre, meg akarta „fogdosni”, ezért követni kezdte. Amikor a nő mellé ért, erőteljes mozdulattal megmarkolta a fenekét, a sértett megfordult, eközben a vádlott a nadrágjából elővette a nemi szervét és önkielégítésbe kezdett. A sértett rákiabált, a vádlott ettől megtorpant, így a sértett futva el tudott menekülni.

Mindkét sértett hatályos magánindítványt terjesztett elő.

A vádlott 2017. október hónap utolsó napjaiban, az esti órákban Ózdon felfigyelt egy gyalogosan közlekedő nőre, és észrevette, hogy van nála egy mobiltelefon. Szexuális kapcsolatot akart létesíteni vele, és a telefonját is meg akarta szerezni. Követni kezdte a sértettet, majd mellé lépve megkérdezte tőle, hogy mennyi az idő, a sértett a telefonját használva ezt közölte vele, amikor a vádlott már arról kérdezte, hogy van-e fiúja. A nő menekülési célzattal, gyorsuló tempóban haladt, de a vádlott közösülésre utaló obszcén megjegyzést tett. A sértett tiltakozott, de a vádlott megmarkolta a fenekét, egyidejűleg megpróbálta kivenni a kabátzsebében lévő telefonját. Dulakodni kezdtek, a nő kabátja elszakadt, a vádlott nem tudta megszerezni a telefont, és mivel a nő sikítozni kezdett, elfutott a helyszínről.

A sértett a szexuális erőszak bűntette miatt nem kívánt hatályos magánindítványt előterjeszteni.

A vádlott 2018. június hónap első napjaiban az éjszakai órában Ózdon felfigyelt egy enyhén ittas állapotban lévő nőre, aki éppen mobiltelefonján ismerősével beszélt. Elhatározta, hogy nemi vágyának kielégítése végett „megfogdossa”, és a telefonját is megszerzi. A férfi a nő után ment, amikor utolérte, jobb kezével hátulról deréktájon átkarolta, és magához szorította a megrémült sértettet, egyidejűleg bal kezével benyúlt a nő nadrágjába, és az alsóneműn keresztül fogdosni kezdte a nemi szervét. A sértett próbált szabadulni, és a nála lévő telefonon ismerősével közölte a történteket, mire a vádlott kikapta a kezéből a telefont. Ezután elengedte a nőt, és közölte vele, hogy csak akkor adja vissza a készüléket, ha orálisan kielégíti. Ezt többször megismételte, mivel a nő kérte vissza a telefont. Közben a férfi nadrágjából elővette a nemi szervét és önkielégítést végzett, majd az eltulajdonított 50 000 Ft értékű mobiltelefonnal elfutott a helyszínről.

A sértett a szexuális erőszak bűntette miatt hatályos magánindítványt terjesztett elő.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Hozzászólások lezárva.