A tizenkilenc éves, más ügyben előzetes letartóztatásban lévő férfi a vád szerint három különböző alkalommal támadott büntetés-végrehajtási őrre, és ezen túlmenően két másik fogvatartottat is bántalmazott.

A vádirat szerint a vádlott az elkövetés idején más büntető ügyben előzetes letartóztatásban volt a Fővárosi Büntetés-végrehajtás Intézetben.

A vádlott 2015. május 07-én a büntetés-végrehajtási intézet fürdőjében egy társával együtt, előzetes szóváltás után, többször ököllel megütött egy másik fogvatartottat, majd az ütések miatt földre került sértettet több alkalommal megrúgták.

A vádlott egy hónappal később a zárkatársával kezdett verekedni, őt is ököllel ütötte a fején és a testén. Az őrök észlelték a bántalmazást, ezért felszólították, hogy azt hagyja abba, és nyújtsa ki a kezét a zárkából a bilincseléshez. A vádlott nem engedelmeskedett, ezért az őrök vele szemben kényszerítő eszközt alkalmaztak, majd a zárkából kikísérték. A vádlott ennek során továbbra is erőszakos és agresszív volt, folyamatosan szidalmazta és fenyegette az őröket, valamint rugdosni próbálta őket. Ennek során az egyik bv. törzsőrmestert a lépcsőház falának lökte, míg egy másik őrnek megrúgta a karját.

A vádlott ezen esetet követően még két másik alkalommal támadott meg büntetés-végrehajtási őrt az intézetben, egyiküket 2015. szeptember 05-én kísérés közben ütötte meg ököllel a fején.

A másik eset 2016. június 20-án történt, akkor a büntetés-végrehajtási intézet fürdőhelyiségében szintén ököllel arcon ütött egy szolgálatot teljesítő bv. főtörzsőrmestert.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség az ügyben három rendbeli hivatalos személy elleni erőszak bűntette, valamint három rendbeli könnyű testi sértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra.

A tizenkilemc éves férfival – és fiatalkorú testvérével – szemben a Fővárosi Főügyészség pár hónappal ezelőtt szintén büntetés-végrehajtási őrök sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat. Az ügyészség indítványozta a fenti ügyek egyesítését, amely indítványnak a bíróság helyt adott.

Hozzászólások lezárva.