A Tatai Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat egy tatai férfival szemben, aki tonfával bántalmazta a sértettet, majd a közéjük álló feleségét is megütötte. A bántalmazás következtében mindkét sértettnek nyolc napon belül gyógyuló sérülése keletkezett.

A vádlott 2019. február 1-jén, este a tatai lépcsőház előtt, előzetes szóváltást követően egy 58 cm hosszú tonfával megütötte a sértett férfi fejét, aki ettől a földre esett. A vádlott tovább támadt, azonban a sértett időközben felugrott a földről, és sikerült ellöknie a vádlottat. Ezt követően a férfi továbbra sem hagyott fel a támadással, a tonfával ismét meg akarta ütni a sértettet, ekkor azonban hirtelen közéjük lépett a vádlott felesége, így az ütés – a vádlott szándékától eltérően – nem a sértett férfit, hanem a nő arcát találta el.

A sértett a bántalmazás következtében a fején, a vádlott felesége pedig az arcán sérült meg, mindkét sérülés nyolc napon belül gyógyuló.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a büntetlen előéletű, a bűncselekményt beismerő vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki, valamint a lefoglalt tonfát kobozza el.

 

Hozzászólások lezárva.