A Fejér Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat, ami alapján a Székesfehérvári Törvényszék megállapította annak a férfinak a bűnösségét, aki 2019. szeptemberében egy dunaújvárosi lépcsőházban egy törött üvegdarabbal akarta megölni párját.

 A vádirat szerint a terhelt és a sértett között korábban szerelmi kapcsolat volt, aminek a nő véget akart vetni, ezt azonban a férfi nem tudta elfogadni.

A terhelt 2019. szeptember 8-án este egy buszmegállóban várta a munkából hazaérkező sértettet, akit otthonáig követett. A lépcsőházban egy magával vitt sörösüveg csonkjával egy alkalommal megszúrta a párja nyakát.

A nőnek sikerült megvédenie magát a további szúrásoktól, a vádlott elmenekült a helyszínről.

A sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de az elkövető által használt eszköz alkalmas volt az élet kioltására.

Az előkészítő ülésen a terhelt, aki addig tagadta tettét, beismerő vallomást tett és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, valamint bocsánatot kért a sértettől, amit a nő elfogadott.

A Székesfehérvári Törvényszék az ügyészség által indítványozott 3 év börtönbüntetést és 3 év közügyektől eltiltást szabott ki vele szemben. Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbeztek.

Hozzászólások lezárva.