A Kiskőrösi Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt vádat emelt egy 22 éves mezőszemerei férfi ellen, aki gyanútlan vevőit becsapva az interneten traktorokat kínált eladásra, azonban az előlegek megszerzése után elérhetetlenné vált.

A 22 éves férfi azért, hogy jogtalan jövedelemhez jusson, különböző internetes oldalakon hirdetéseket helyezett el, amelyekben traktorokat kínált eladásra, előleg megfizetése mellett. A csaló hirdetéseire telefonon jelentkező gyanútlan vevőknek a férfi álnéven mutatkozott be, majd egyeztetést követően a vevők a vételár 20%-át utalták át a vádlott által megadott bankszámlára.

A csaló férfi a vevői részére egy létező, de ténylegesen hozzá nem kötődő cég nevében előlegszámlát is kiállított, amelyen a saját bankszámlaszámát tüntette fel. A vádlott a hirdetésben szereplő traktorokkal valójában nem rendelkezett, azok leszállítása és a megrendelés teljesítése már a hirdetés feladásakor sem állt szándékában. Célja kizárólagosan az előlegként befizetett összegek megszerzése volt.

A vádlott a fenti módszerrel három napon belül mintegy 3 millió forinthoz jutott: 2017. december 18-án egy soltvadkerti áldozatától előlegként 1.750.000 forintot, két nappal később egy kenderesi sértettől 1.311.500 forintot szerzett meg. Az összegek megérkezését követően a csaló a pénzzel együtt eltűnt, a becsapott vevők számára elérhetetlenné vált.

A más ügyben jelenleg letartóztatásban lévő, büntetett előéletű vádlottat az ügyészség nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Bűnössége kérdésében a Kiskőrösi Járásbíróság fog dönteni.

 

Hozzászólások lezárva.